Mertz Transport AB är ett fristående åkeriföretag med huvudkontor och lager i Malmö vilket ger oss en täckning över hela Sverige med närhet till Kontinenten. Våra kontor i Stockholm respektive Göteborg hanterar trafikledning i dess närområde. Företaget grundades 1971 och har därmed en stor kompetens i transportbranchen. Mertz Transport AB har i bilparken idag 85 egna transportfordon som passar till alla behov. Vi förmedlar även transporter mellan ett 30-tal åkare runt hela landet. Mertz Transport AB har terminal om 8500 kvm i Malmö. På terminalen finns det truckar av olika slag för att hantera komplicerade såväl som enkla uppdrag. Vi klarar lyft upp till 10 ton men kan även förmedla andra maskiner efter önskemål. Det finns även klämtruckar och tugmasters.

 

Mertz Transport AB arbetar med att antal olika segment och affärsområde.

 

Fjärrtrafik för företag nationellt med trafik från och till Skåne.Dagliga avgångar till hela landet.

 

Distribution från kund till kund med Skåne, Blekinge, Halland & södra Småland som arbetsområde. 40-Talet bilar trafikerar dagligen i detta område.

 

Kranbilar för distribution, Lyft upp till 14 m.

 

Terminal hantering av import & export bilar för kunders räkning. Hanterar även tullgods.

 

Lagerverksamhet på terminalen i Malmö.

 

Mertz Transport AB ligger långt framme gällande It lösningar för sina kunder. Gods och fordon övervakas digitalt. Fordonen i distributionstrafik är utrustade med handdatorer vilket genererar digitala kvittenser, avvikelser mm. Bokningar sker via EDI lösningar och via Internet.

 

Mertz Transport AB transporterar åt företag med krav på kvalitet och service.

 

Ring oss och få råd. Det lönar sig.

Vi startade med en bil och har sedan starten för 40 år sedan expanderat vår verksamhet till dagens 85 bilar och 130 medarbetare. Denna expansion har varit möjlig genom nöjda kunder som givit oss förtroende att vara en del utav deras utveckling. Det är fel att säga att Mertz har utvecklats på egen hand, våra kunder har krävt utvecklande koncept vilket har tagit oss framåt.

 

 

Vi erbjuder kundanpassade lösningar inom transport och logistik med stort fokus på kundens behov. Det vi inte erbjuder i dag har ingen efterfrågat, vilken lösning du än är i behov utav i dag kan vi med stolthet säga, att denna lösning kan vi erbjuda Er i morgon. Med en modern fordonspark och medvetna chaufförer kan vi utföra det som krävs för att tillfredställa Era behov.