Mertz Transport AB har terminal om 8500 kvm i Malmö.


Terminalen finns på Containergatan 2 och det är därmed mycket korta avstånd mellan terminalen och färjeförbindelsen NordöLink (Malmö-Travemünde) och även mycket korta avstånd till de viktiga Europavägarna E6, E20 och E22 samt Malmö combiterminal för järnvägstrafik.

 

Terminalen hanterar bland annat lossningar och lastningar av Import- och exportgods. Vi lastar även gods som våra kunder importerat och där Mertz Transport fått i uppdrag att transportera godset inom Sverige. Vi tar även emot Tullgods.

 

På terminalen finns det truckar av olika slag för att hantera komplicerade såväl som enkla uppdrag. Vi klarar lyft upp till 10 ton men kan även förmedla andra maskiner efter önskemål. Det finns även klämtruckar och tugmasters.

 

Vår Terminalledning och våra Terminalarbetare är mycket rutinerade, snabba, effektiva. Detta för med sig att det blir kostnadseffektivt för våra kunder att utnyttja Mertz tjänster.

 

Mertz Terminal är känd för att "kunna lösa det mesta snabbt och effektivt" och det har bidragit till att har vi kunnat behålla våra kunder under många år.