Mertz Transport AB är ett oberoende transportföretag med nationell täckning som alltid sätter kunden (BtB) i fokus. 
 
Relationer är ryggraden inom Mertz. Vi utmanar och ifrågasätter gärna, allt med syfte att förbättra förutsättningarna för en framgångsrik lösning för både våra kunder och leverantörer. Det är just detta som är en stor anledning till att vi utvecklats och expanderat kontinuerligt sedan starten 1971. Och vi vill också gärna själva bli utmanade!

Mertz utbildar och utvecklar ständigt all personal för att alltid leverera så hög kvalité och service som möjligt. Detta gör att alla på företaget känner yrkesstolthet och levererar tjänster på högsta nivå till våra kunder. Personalen på Mertz är handplockade och enbart de bästa får lov att representera oss och bära vårt namn.

Mertz Transport AB har idag en bilpark med drygt 150 egna fordon anpassade till alla behov. Genom vårt distributionsnätverk erbjuder vi kompletta dörr-dörr lösningar inklusive last mile i egen regi eller med någon av våra noggrant utvalda underleverantörer. För att serva vårt nätverk har vi Crossdockverksamhet i Malmö, Göteborg och Stockholm samt ett stort antal strategiskt placerade distributionspunkter.

Som ett viktigt komplement till våra transporttjänster så förser vårt affärsområde Rail driften av Malmö Kombiterminal, Vagnslastterminal samt omfattande tågväxlingstjänster i Malmöområdet. Vi kan därför som ensam aktör stolt erbjuda one stop shop lösningar inom kombinationen järnväg och vägtransport utifrån Malmö. 

Vi startade med en bil och har sedan starten för snart 50 år sedan expanderat vår verksamhet till dagens 150 bilar och 280 medarbetare.

Denna expansion har varit möjlig genom nöjda kunder som givit oss förtroende att vara en del utav deras utveckling. Det är fel att säga att Mertz har utvecklats på egen hand, våra kunder har krävt utvecklande koncept vilket har tagit oss framåt.

Vi erbjuder kundanpassade lösningar inom transport och logistik med stort fokus på kundens behov. Det vi inte erbjuder i dag har ingen efterfrågat, vilken lösning du än är i behov utav i dag kan vi med stolthet säga, att denna lösning kan vi erbjuda Er i morgon. Med en modern fordonspark och medvetna chaufförer kan vi utföra det som krävs för att tillfredställa Era behov.

Stig Mertz
VD & Grundare

Mertz Transport AB skapar helt enkelt transportlösningar åt företag med krav på kvalitet och service!